Tarinoita, tuotoksia ja tunnelmia Boheemilta Verstaalta

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Rakkaudella Rokokoo

Rokokoo on ollut lapsesta asti lähellä Sydäntäni - sen kaarevan hienostuneissa linjoissa on mielestäni jotain sykähdyttävän kaunista. On kuin huonekalujen linjat olisivat orgaanisia; eläviä muotoja, luonnon kasvattamia, eivätkä siis lainkaan ihmiskäden tuotosta.

Usein olen miettinyt, olenko vanhingossa sattunut syntymään 350 vuotta liian myöhään tähän maailmaan. Varmasti kerrassaan omituinen ajatus monen mielestä, mutta jostain kumman syystä juurikin 1700-luvun asiat ja ilmiöt ovat minulle niitä kaikkein "omimpia".  Ajan Musiikki, Taide, Arkkitehtuuri, Huonekalut kuin vaatteetkin herättävät sisäistä kaipuuta "todellista" Kauneutta kohtaan. Toki samalla tiedostaen, että tuolloin oli vain harvalla oikeus nauttia sellaisesta esteettisestä elämästä, johon nyky ihmiset tuntevat kaipuuta. Tiedän, että kyse on ajan idealisoinnista (usein omaksi ilokseen), mutta ehkä sen voi nähdä myös tämän päivän arkea makeuttavana sokerina. Välillä on ihana upota täysin historiallisiin haavekuviin ja ammentaa niistä jotain myös tähän aikaan.

Pitkälti tästä Kauneuden kaipuusta kumpuavat SatuVerstaalla parhaillaan valmistuvat tuotteet. Ensimmäinen Teema ranskalainen Naisten Salonki on saanut innoituksensa juurikin 1700-luvun muotokielestä, ajan Toile de Jouy' kankaista, sekä luonnon läheisistä materiaaleista. Näistä elementeistä on ilo ammentaa vaikutteita!  

2 kommenttia:

  1. Ah, kuulostaa ihastuttavalta! Ja ymmärrän kaipuusi vanhaan vallan mainiosti, itsekin välillä epäilen olevani jostakin muusta ajasta kaikkine romanttisine esteettisyyksineni. Nykyään kaikki on niin modernia, selkeälinjaista ja yksiväristä - kunnon koukeroa sen olla pitää! ;)

    Kun kerkiät, käypä kurkkaamassa uusinta kukkapostaustani ja siellä olevaa hyvän mielen haastetta sinulle.

    VastaaPoista
  2. Meillä on kyllä niiiin samanlainen, "hieman" valtavirrasta poikkeavan epäSuomalainen maku...=) Koukerot siis Kunniaan!

    VastaaPoista