Tarinoita, tuotoksia ja tunnelmia Boheemilta Verstaalta

torstai 27. syyskuuta 2012

"KattoKaupungissa"

Rakennusten Katot voivat joskus olla äärettömän mielenkiintoisia ja viehättäviä.  Tästä Ranskassa Loiren laaksossa sijaitsevan Chambordin linnan katto on ehkä yksi huikeimmista tapauksista. 

Chambordin metsästyslinnan  katolle "kätkeytyy" kuin oma maailmansa - Katto Kaupunki. Sen sokkeloissa vaellellessa voi ihailla pieniä torneja, koristeellisia savupiippuja ja (helposti) kuvitella olevansa pienessä, kauniissa, eriskumallisessa kaupungissa. 

Noillle katoille hoviväki kerääntyi joskus katselemaan silkin hohtavissa asuissaan Kuninkaan metsästystä. Näkymät katolta ovatkin kauniita, mutta eniten siellä kuitenkin itseäni viehätti tuo eriskummallinen, rakennettu Taideteos.   




2 kommenttia:

  1. Meillä näyttää jälleen olevan yhteisiä mielenkiinnon aiheita, kuten nyt nämä katot. Mulla taas on Tallinnan reissulta laaja kuvasarja talojen katoista. Matka on vuoden takaa, mutta aihe ajaton, joten taidanpas tehdä siitä kuvasarjaa satuhilkkaan. Kiitos inspiraatiosta.

    VastaaPoista
  2. Eipä tullut lainkan yllätyksenä, että olet kanssa "Katto Ihmisiä", taitaa kuulua romantikkojen kinnostuksiin=) Taliinnasta löytyykin varmaan kanssa kertakaikkisen kauniita Kattoja (johtuen varmaan siitä, että on niin paljon kauniita talojakin=) Jäänkin innolla odottelemaan Taliinnan Taiteellisia Kattoja!

    VastaaPoista