Tarinoita, tuotoksia ja tunnelmia Boheemilta Verstaalta

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Esteettinen Ekologisuus

Maailma on pullollaan esineitä, jotka vain odottavat löytäjäänsä...Vinteiltä, ullakoilta, varastoista, autotalleista tai muista odottamattomista paikoista saattaa yhtäkkiä putkahtaa esille tavaroita, joiden kulahtanut ja hieman nuhjaantunut ulkonäkö vetoavat löytäjänsä tunteisiin. Tällaisissa tavaroissa voi yllättäen nähdä paljon potentiaalia, aivan kuin pystyisi aistimaan esineiden historian läpi niiden uuden elämän ja tulevaisuuden - ja myös niiden täysin uudenlaisen käyttötarkoituksen. Ajatus käyttämättä olevien vanhojen esineiden uudesta elinkaaresta on kiehtova - silloin myös LuontoÄiti kiittää sekä niiaa - uusia luonnonvaroja ei näin ollen tuhlata, vaan käytetään hyödyksi jo olemassa olevia.

Teos Ikkunassa - Leda ja Joutsen.

Esteetinen Ekologisuus kypsyi SatuVerstaan "korkeantason" ideologiaksi pitkällisen pohdinnan, mietinnän ja Ranskan opintomatkan tuotoksena. Alkuperäisenä ideana oli lähteä tuomaan Ranskasta vanhoja huonekaluja tänne kotoSuomeen. Tuo idea kuitenkin *hieman* muuttui ja jalostui matkan aikana, pitkältikin siitä syystä, että myös täältä kotimaasta löytyy paljon sellaista käyttämätöntä esineistöä, joka vain odottaa löytäjäänsä. Toki täällä tuo esineistö on *hieman* erilaisempaa, kuin Ranskassa, missä myytävänä oli esimerkiksi vanhoja Linnojen seinäpaneeleja ja muita ihanuuksia. Mutta potentiaalia voi nähdä myös hieman vaatimattomammissakin esineissä, kuten esimerkiksi kulahtaneissa, vanhoissa ikkunoissa. 


Wanhat Ikkunat ovatkin jostain merkillisestä syystä kiehtoneet (minuakin) jo vuosia - mitä rapistuneempia, sen kauniimpia! Ja siitä viehätyksestä kumpuaa myös Teos Ikkunassa  - sarja,  jonka aiheet ammentavat paljon saduista ja mytologiasta, sekä saavat inspiraationsa Ihanista, "Jumalaisista" Naisista.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana idis tuo ikkunataulu!!! Minäkin tykkään rapsahtaneista ikkunanpokista. Olin ihan maani myynyt, kun aikoinaan Pispalassa taloremontin yhteydessä vaihdettiin kaikki ihanat, käsintehdyt pikkuiset ikkunaruutupokat uusiin... No yksi otettiin talteen mökille.

    VastaaPoista
  2. Oih, juurikin ne pikkuruutuiset, käsinpuhalletuin lasein varustetut ikkunat ovat suorastaan aarteita! Rupeehan siis Kulkukatti myös katselemaan hylättyjä ikkunoita "taidelinssien"läpi - niissä rupee näkemään mitä merkillisimpiä teosaihioita...kun vaan jostain sais aikalisää kaiken haluamansa toteuttamiseen! VirtuaaliHaleja Kulkukatille!=)

    VastaaPoista